Monthly Archives: március 2016

Örömhír minden vegán számára…

Sziasztok! Csodás napot!

Annyira boldog vagyok, el sem tudom Nektek mondani, amikor egy nagy hírportál lehoz egy ilyen cikket. Zajlik az ébredés, lassan, de zajlik.

Olvassátok el ezt a cikket, amit az Origo.hu tett közzé 2016.03.22-én és osszátok meg ott, ahol csak tujátok, azzal, akivel csak tujátok, akkor, amikor csak tudjátok 🙂

Ne egyen húst, és gazdagabb lesz a világ

Ti mit szóltok hozzá? Ti is örömtáncot jártok? 🙂 Persze az igazi örömtáncot tudjuk mikor fogjuk elropni, de ez is előrelépés.

Ölelés Mindenkinek,
Kata & Tamás

Kristálycukor, és ami mögötte rejlik…

Sziasztok! Csodás napot!

A minap kaptam egy levelet, amiben azt kérdezte a kedves levélíró, hogy cukor helyett mit használok.

Mielőtt a konkrét választ elmondom, érdemes egy kicsit a hagyományos kristálycukor gyártási folyamatába bekukkantani, mert sokak számára ez a folyamat egyáltalán nem ismert.  Read the rest of this entry

Hiánybetegségek mítosza

Sziasztok! Csodás napot!

“A vegánok mind hiánybetegségektől szenvednek, mert nem tudják honnan pótolni a húsban levő esszeniális aminosavakat. Ezen kívül vashiányban és egyéb hiánybetegségekben szenvednek! A vegánok ezért totál véznák, gyengék, sápadtak. Emiatt soha nem leszek vegán.”

Ha vegán vagy, akkor kizárt, hogy ezt a mondatot eddig ne hallottad volna.

Read the rest of this entry

Ébredezés…

Sziasztok! Csodás napot!

Újra itt! Vége a remeteséggel töltött heteknek! A könyv elkészült, várható megjelenés május 1 🙂 Izgatottan várom, de addig is dübörögjünk tovább itt, a Vegán Angyalokon!

Annyi jó dolog történt az elmúlt hónapban vegán fronton, hogy hirtelen nem is tudom, hol kezdjem. Leo Oscar-díj átvételekor a klímaváltozásról beszélt, egy 45 éves vegán sportoló felállította az új fekvőtámasz Guiness rekordot, újabb világsztárok szólaltak fel az állatok nevében, és Magyarországon is összefogás zajlik az állatok érdekében. Az ébredés zajlik!

Olvastam egy pár remek hírt, és szeretnék Veletek ezekből kettőt megosztani.

Az első hír Angliából van.

Egy új kutatás rámutatott, hogy a brit fogyasztók nagymértékben fordítanak hátat a húsnak, miután tavaly az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a feldogozott húsokat rákkeltőnek osztályozta a cigaretta, arzén és azbeszt mellett. A közel 3000 fő részvételével zajlott tanulmány eredménye azt mutatja, hogy a résztvevők majdnek egyharmada mondta azt, hogy az elmúlt évben csökkentették a húsfogyasztásukat, míg 9%-uk azt fontolgatja, hogy teljesen kiiktatja a húst. Britanniában jelentősen sok ember, több millió az, aki elmondása szerint csökkentette a húsfogyasztását az elmúlt 12 hónapban.” – mondta Ian Simpson, a NatCen Social Research-től, a kutatást elvégző intézettől. “Sokan egyértelműen aggódnak a túl sok húsfogyasztás miatt, és ezen aggodalom elsődleges mozgatója az egészséggel való törődésnek tűnik.”
Forrás: http://vegnews.com/articles/page.do?pageId=7548&catId=1

A második hír pedig egy híresség, aki nemrég nyíltan beszélt a vegánság fontosságáról. És Ő nem más, mint Stevie Wonder.

vegnews.steviewonder

forrás: VegNews.com

A legendás zenész és 25-szörös Grammy-díjnyertes Stevie Wonder nemrégen elmondta az AOL-nak, hogy egészségügyi és környezeti okok miatt vegán. Hogy elmagyarázza, hogyan tartotta magát egészségesen, a 65 éves úriember a következőket mondta:

“Két éve vegán vagyok, szóval ez segített a már eleve jól kinéző önmagamnak.”

Stevie Wonder kifejtette, hogy vegán életmódot kíván folytatni, azt mondta: Arra ösztönzöm az embereket, hogy csináljanak valamit azzal, ahogy ezen a bolygón élünk.” A zenész tervei szerint arra akarja használni hírnevét, hogy terjessze az üzenetet, arra sürgetve másokat, hogy fontolják meg a vegánná válást. Stevie Wonder elmondta: “Azon kell lennünk, hogy a bolygónkat még zöldebbé tegyük, a városi területeket fenntarthatóbbá a gyermekeink számára,” és hozzátette: “nem beszélhetünk csak róla, tennünk is kell érte.” Stevie Wonder idén egy rögtönzött dalt adott elő a The Late Late Show James Cordennel című műsorban, ami arra ösztönözte a nézőket, hogy legyenek vegánok.
Forrás: http://vegnews.com/articles/page.do?pageId=7551&catId=1

Ti hallottatok valamilyen szuper hírt a témában? Osszátok meg vagy itt, kommentben, vagy a Facebook oldalunkon, hogy hadd örüljünk mindannyian! 🙂

Ha tetszett ez a bejegyzés, és Te is örömmel olvastad ezt a két kis hírt, oszd meg Te is barátaiddal, terjesszük a jóhíreket!

Legyen csodás hetetek, mosolyogjatok sokat!

Szeretettel,
Kata & Tamás